Burgu i Shuto Orizares do të gazifikohet si një nga masat e qeverisë për uljen e ndotjes së ajrit. Për këtë qëllim, Qeveria sot grumbulloi fonde për të zëvendësuar sistemet ekzistuese të ngrohjes jo-ekologjike në ndërtesat administrative dhe në pronësi të tjera shtetërore në qytetet më të ndotura.

“Qeveria ka pranuar ndryshimet e Programit për zvogëlimin e ndotjes së ajrit 2019 dhe ka rritur fondet për të zëvendësuar sistemet ekzistuese të ngrohjes jo-ekologjike në pronë shtetërore administrative dhe objektet e tjera në qytetet më të ndotura për të zëvendësuar sistemin e ngrohjes ‘Burgun e Shkupit’”, thonë qeveria.

Burgu, i cili tani përdor vaj ekstra të lehtë për ngrohje, do të nxehet në gaz, i cili, sipas qeverisë, duke pasur parasysh vendndodhjen në një zonë të populluar urbane ka një rëndësi të madhe për uljen e ndotjes së ajrit në komunë dhe qytetit më gjerë.

Artikulli paraprakMoti sot në Maqedoninë e Veriut
Artikulli tjetërProkurorisë Speciale do t’i këputet rryma, materialet e përgjimeve në rrezik