Kapitulli 11 – Bujqësi dhe zhvillim rural
Në Bruksel skrining procesi vazhdon në sektorin e bujqësisë.
Sektorit të bujqësisë me theks të veçantë në BE.
Reformat zhvillohen me tepmo të mirë në vendin tonë.
Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut i ngjan asaj të BE-së në sektorin e bujqësisë sa i përket ndarjes së Buxhetit për këtë sektor.

Duke e parë gjeografikisht vendin tonë me tokë produktive pjellore dhe kushte të mira për zhvillim të bujqësisë, mbesim me shpresë se BE së shpejti do të jep dritë jeshile dhe ajo që na bllokon më së shumti, pra fondet Europiane së shpejti do të jenë të hapura si për të gjitha vendet e BE-së, ashtu edhe për Maqedoninë e Veriut.
Takimet me përfaqësues të BE-së në këtë sektor vazhdojnë edhe në ditët në vijim, njofton Zv. Drejtori në Agjencionin për përkrahje financiare në bujqësi dhe zhvillim rural Abduselam Selami.