Në prag të themelimit të partisë poltike, Partia Populli, Profesori Universitar, Arbër Çeliku ka irronizuar nismëm e re të partive politike. Ndërkohë, pas partisë Populli, dje është lansuar një lajm edhe për një alternativ të re ku sipas mediave thuhet se emri i saj do të jetë Alternativa Kombëtare Progresive emër i ngjashëm me AKP turke.

Pas reagimeve të shumta nga opinioni publik, edhe Arbër Çeliku shkruan në rrjetin social Facebook;

“Mbase jemi i vetmi popull në botë që në çdo mëhallë kemi nga një parti politike dhe universitet…”