Këngëtare e madhe, këngëtare që ka lënë e do të lë gjurmë në muzikën shqiptare falë teksteve dhe interpretimit të shkëlqyer.

Shkurte Fejza nuk është vetëm këngëtare e zonja, por edhe bashkëshorte e nënë e desikuar. Fëmijët e saj përherë janë treguar shembull pozitiv në shoqëri.

Shkurta e ka një djalë, që nuk e ka fare dëshirën për ekspozim, për të dalë e për tu dukur kudo, shkruan “Kosovarja”.

Dihet që djali i këngëtares është i fejuar, ama gazetarët deri më tani nuk kanë gjetur shumë akces për të hyrën në jetën e tij.

Një është e sigurtë: Shkurta nuk është vetëm grua e nënë e mirë, por edhe vjehërr e dashur.