Chanel ka njoftuar se nuk do të përdor ëmë lëkurën e kafshëve ekzotike ose leshin e tyre për të krijuar koleksionet e reja.
Kjo do të thotë se shtëpia e modës franceze do të ndalojë prodhimin e produkteve me krokodil, hardhucë, gjarpër, dhe lëkura të tjera.

Edhe pse përdorimi i leshit nga ky brend ishte tashmë minimal.

Në vend të kësaj, Chanel do të punojë në zhvillimin e materialeve të reja të qëndrueshme që kanë një ndikim të ulët mjedisor, edhe pse ende nuk ka qartësuar saktësisht çfarë do të thotë kjo.