Para pritjes së sotme të hendbollistëve të “Vardarit” të cilët dje e fituan titullin evropian, CIVIL – Qendra për Liri u bën thirrje të gjithë qytetarëve të mos jenë pre e provokimeve dhe në mënyrë të qetë dhe dinjitoze ta festojnë kthimin e kampionëve evropianë.

U bëjmë thirrje hendbollistëve ta dënojnë ashpër çdo tentim për nxitje të gjuhës së urrejtjes dhe dhunës!

Kërkojmë nga institucionet të reagojnë me kohë dhe të mos lejojnë edhe një “kremte të urrejtjes”! Të marrin masa urgjente, t’i hetojnë këto raste dhe urgjentisht ta ndëshkojnë nxitjen e dhunës dhe urrejtjes ndëretnike.
U bëjmë thirrje qytetareve dhe qytetarëve dhe i inkurajojmë t’i paraqesin të gjitha rastet e gjuhës së urrejtjes dhe veprimet nga urrejtja.

Civili i dënon ashpër të gjitha format e nxitjes së dhunës, gjuhës së urrejtjes dhe nxitjes së urrejtjes ndëretnike.
Civili edhe më tej do ta ndjek zhvillimin e ngjarjeve lidhur me incidentet e mbrëmshme. Mosndëshkimi i këtyre veprimeve duhet të ndalet përgjithmonë!