Dihet qartë se asnjëra nga fetë në botë nuk e përkrahë orjentimin homoseksual.
E ashpër me këtë kategori është edhe feja islame, e për këtë tregon edhe një hoxhë i cili para disa vite ka folur për këtë dukuri.

Sipas hoxhës, Irfan Salihu, populli shqiptar nuk ka pasur asnjëherë homoseksual dhe as politikanë të cilët kanë përkrahë daljen në shesh të komunitetit LGBT

Sipas tij homoseksualizmi është sëmundje dhe nuk mund ta tolerojë një sëmundje të tillë që njerëzit e të njejtës gjini me u martu dhe me u mbyll lloji njerëzor.

Për më shumë ndiqni dekratën e imamit e dhën para disa vite, e cila po shprëndahet sot pasi në Prishtinë u mbajt parada e dytë e komunitetit LGBT.

Artikulli paraprakPara përfundimit edhe një projekti në Tetovë i përkrahur nga filantropi Lazim Destani
Artikulli tjetër9 persona të lënduar në aksident të rëndë të autobusit nga Maqedonia në Austri