Deputetet nga përbërja e parë parlamentare gjatë një konference për shtyp, kanë bërë thirrje për dalje sa më masive dhe votën “për” në referendumin e 30 shtatorit.

Thirrjes i janë bashkuar edhe ish deputet te VMRO-DPMNE-së.
Ndërkohë Stojan Andov, gjatë fjalimit të tij deklaroi se në Maqedoni ekziston unitet i mjaftueshëm për idenë Evropiane dhe për tu bere pjese e NATO-s dhe Bashkimit Evropian.