Deri të enjten vazhdon periudha e motit të paqëndrueshëm, njoftoi DPHM.
Në orët e pasdites do të ketë paraqitje të shpeshtë të shiut të rrëmbyeshëm, vetëtimave dhe erës së përforcuar. Në nivel lokal proceset do të jenë në formë e motit të keq me reshje më të rrëmbyeshme, erë të fuqishme dhe paraqitjen e breshrit.