Dezinfektim me aeroplan kundër formave më të mëdha të mushkonjave do të kryhet më 11 dhe 12 gusht (e shtunë dhe e diel) në orët e hershme të mëngjesit, ndërsa dezinfektim kundër formave më të mëdha të mushkonjave do të kryhet nga data 12 e deri në 16 gusht (nga e diela deri të enjten) në periudhën prej orës 23 e deri në orën 4 ditën e ardhshme.

Këtë e kumtoi QEMK – Shkup pas njoftimit nga Qyteti i Shkupit – Sektori për Punë Komunale – për spërkatje kundër mushkonjave në rajonin e Qytetit të Shkupit.

Nëse kushte e motit nuk e lejojnë kryerjen e dezinfektimit, siç theksohet, dezinfektimi me aeroplan do të kryhet ditën e parë të ardhshme, kur kushtet e motit do të jenë të volitshme në terminin e njëjtë, ndërsa konform kësaj do të kryhet edhe dezinfektimi në terren.