Organizata e diasporës maqedonse në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), bënë thirrje për bojkot të Referendumit për Marrëveshjen me Greqinë.

Diaspora e Bashkuar Maqedonse (DBM) vlerëson se pyetja e Referendumit është e papranueshme për shkak të karakterit manipulativ i cili e fsheh zgjidhjen e vërtet të Marrëveshjes me Greqinë, e cila nënkupton ndryshimin e emrit të shtetit në Republika Veriore e Maqedonisë dhe shlyerje të historisë maqedonase.

Mëgjithatë, mungesa e opozitës dhe opinionit publik gjatë përpilimit të pyetjes së Referendumit, si dhe natyra konsultative e cila mundëson arbitraritet pa marrë parasysh mendimin publik, vlerëson DBM,

Nga kjo organizatë vlerësojnë se në pikëpyetje janë vënë standartet demokratike të vendit.

Artikulli paraprakQeveria do të debatojë për borxhin për modernizimin dhe ndërtimin e Qendrës klinike dhe spitalit në Shtip
Artikulli tjetërPër festën e Ilindenit mot i paqëndrueshëm, të premten shi i rrëmbyeshëm dhe bubullima