Ministri i jashtëm Nikolla Dimitrov gjatë qëndrimit të dy ditëve të fundit në Paris ka shprehur optimizmin se vendi pret datën për fillimin e negociatave me BE-në. “Marrja e një vendimi pozitiv për të filluar negociatat e pranimit me BE-në është të pranosh dhe të vlerësosh konkretisht rezultatet dhe arritjet e dukshme, të cilat njëkohësisht do të krijojnë impuls të ri për ne, për të gjithë rajonin dhe BE-në”, theksoi Dimitrov, i cili ka zhvilluar takime me Amelie de Montschallen, Sekretare e Shtetit në Ministrinë e Evropës dhe Punëve të Jashtme, si dhe me Coleman Bon, këshilltar i Evropës për kabinetin e Presidentit Emmanuel Macron.

Sipas tij, me Marrëveshjen e Prespës është arritur kompromis i vërtetë evropian me siç tha miqtë grekë në një rajon ku nuk ka ndonjë kompromis. “Qëllimi ynë është të bëhemi një vend evropian, që do të thotë, mbi të gjitha, sundimi i ligjit.

Kemi një shans të madh të suksesit të ndërsjellë në tetor”, theksoi Dimitrov, duke shtuar se kjo mundësi historike duhet të përdoret dhe në tetor vendi të marrë një vendim për të filluar negociatat e pranimit me BE.