Ministri i Punëve të jashtme Nikolla Dimitrov ka komentuar sot dorëheqjen e kolegut të tij grek Nikos Koxias.

Të udhëhequr nga kryeministrat Aleksis Tsipras dhe Zoran Zaev, me ministrin e Punëve të Jashtme Kocijas kishte muaj intensiv të komunikimit, u bëmë miq të vërtetë dhe për një vit kemi arritur të bëjmë diçka që në 27 vitet e mëparshme ishte konsideruar si e pamundur – kemi afruar dy vendet tona dhe arritëm Marrëveshjen historike të Prespës, ndërtuam urë miqësie dhe dëshmuam se rajoni ynë mund të zgjidhë mosmarrëveshjet dhe mundë të krijojë ardhmëri.

Nikos, nga zemra të dëshiroj shëndet të mirë dhe suksese në sfidat e ardhshme. Nga ana jonë, ne do të vazhdojmë me një angazhim të fuqishëm për të përfunduar zgjidhjen historike, së bashku me forcat e tjera progresive dhe demokratike në Shkup dhe Athinë., ka thënë ministri Nikolla Dimitrov.