Dimitrov në Bruksel në takime me deputetë evropianë

Mirëkuptim të plotë për pritjet tona dhe aspiratat evropiane dhe shprehje të shpresë se liderët evropianë megjithatë do të arrijnë konsensus rreth vendimit të merituar për fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut ishin shprehur në takimet ndaj shefit të diplomacisë Nikolla Dimitrov sot në Bruksel i realizoi me disa deputetë evropianë.

Dimitrov sot pati takime të ndara me eurodeputetin të EPP-së Mihael Galer, eurodeputetin nga Holanda, të SD Kati Piri dhe Dubravka Shuica, eurodeputete e EPP-së.

Në takimet, siç bëri të ditur MPJ, janë shkëmbyer mendime për hapat e ardhshëm, si dhe për implikimet në rast të mosmarrjes së vendimit në vend, me gjerë në rajonin e Ballkanit Perëndimor, si dhe për vetë kredibilitetin e perspektivë së premtuar evropiane.

Dimitrov pasdite u bashkëngjitet aktiviteteve të programit të kryeministrit Zoran Zaev – takime me eurokokmisarin për zgjerim Johanes Han, kryetarin e Parlamentit Evropian Davis Maria Sasoli, si dhe me kryetarin e Këshillit Evropian Donald Tusk.

evn