Ministri i Jashtëm Nikola Dimitrov, në një intervistë për emisionin “360 Gradë”, foli për ndryshimet kushtetuese që janë para deputetëve dhe nëse qeveria pret miratimin e tyre. Ai u përgjigj edhe pyetjes së deputetit të shumicës parlamentare, Ferid Muhiq, dhe nëse qeveria është duke pritur votën e tij tani.

“Interesi i fortë i kësaj shoqërie është që të gjithë deputetët kanë lirinë për të vendosur sipas ndërgjegjes dhe urtësisë së tyre, sepse zëri i tyre është me përgjegjësi të madhe. Dhe zëri i tyre “për”, por edhe zëri i tyre “kundër”. Unë mendoj se kjo nuk është çështje shqetësimi, as për qeverinë, as për vendin tonë. Për diçka kaq të madhe, unë, për shembull, në qoftë se isha pajtuar personalisht dhe do të kisha problem me ndërgjegjen e tij nuk do të isha në gjendje për t’u ulur, të jem ministër për punë të jashtëm, nëse vendosmërisht nuk besoja dhe nuk nëse në mënyrë aktive nuk angazhohesha në suksesin e këtij procesi. Pra, deputetët dhe të gjithë ne që jemi bartës, vendosëm shpatullën dhe morëm përgjegjësinë për këtë proces, është e diskutueshme për mua ta shoh atë nga njëra anë në tjetrën. Dua të them, pyetja është shumë e madhe, mendoj se do të ishte e ndershme nëse nuk besoni të largoheni”, tha Dimitrovi.

Ndërsa Dimitrov dha edhe mesazhin për Muhiq, ku tha “e pra, ju mund të interpretoni si të doni, por çështja nuk është pyetje e rastësishme është vendimtar për të ardhmen e vendit tonë, çështja është ndoshta çështja më e rëndësishme dhe investimi politik i qeverisë për të gjetur një zgjidhje, për të gjetur çelësin e derës së dhomës së pritjes. Ne kemi ofruar çelësin për qytetarët, tani ua ofrojmë deputetëve, do të shohim nëse do të ketë zgjedhje të parakohshme. Ju nuk mund ta interpretoni këtë pyetje, ashtu kështu. Ose do të ndani përgjegjësinë, ose për një pyetje të tillë do të thoni, unë kërkoj falje, por ky është qëndrimi im, nuk dua të shqetësoj. Çështja është shumë e rëndësishme, nuk ka hapësirë dhe nuk ka luks për të luajtur me këtë çështje”, tha Dimitrov.

Artikulli paraprakCipras: Marrëveshja e Prespës është mundësi e vetme dhe e pazëvendësueshme
Artikulli tjetër“Dashni” kënga e re nga Sinan Vllasaliu