Ministri për Punë të Jashtme, Nikolla Dimitrov në ditën e dytë të punës së Komisionit për çështje të jashtme tha se nuk ka se çfarë të fsheh, ndërsa pyet kryetarin e komisionit, Antonio Milloshoski përse materialet nuk kanë qenë të dhëna në kohë por pesë minuta para se të fillojë seanca.

“Publikimi i sekreteve shtetërore donë të thotë se informacionet e tilla mund ta dëmtojnë procesin i cili nuk ka përfunduar. Në janar kishte vërejtje nga takimi i liderëve. Nuk e dij se kush e ka bërë. Në fund shpresonim të ngiheshim mbi sfidën. Kalimi i këtij lloji është sikur sëmundje dhe pyet se si trajtohet procesi. Këtë sabotim e shoh si proces anti-shtetëror”, thekson Nikolla Dimitrov, shef i diplomacisë së Republikës së Maqedonisë.