Pas takimit ditën e hënë me ministrin e Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi dhe drejtorin e Agjencisë për ushqim dhe veterinari, Zoran Atanasov do të mësohen hapat konkrete që do t’i ndërmerr vendi pas vendosjes së ndalesës për importin e patateve dhe mjaltit nga Maqedonia e Veriut në Kosovë si masë reciproke për vendosjen e ndalesës për importin e peshkut dhe të qiqrave nga Kosova, paralajmëroi sot ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski.

Ai në përgjigje të pyetjes së gazetarëve nëse do të ketë një luftë tregtare me Kosovën në konferencën e sotme për shtyp në Qeveri, ai theksoi se nuk ka asnjë ndalim të qartë për importet nga Kosova dhe shtoi se peshqit e freskët të Kosovës mund të importohen në vend, por jo dhe rasad të peshqve dhe qiqrave për shkak të faktit se ata nuk po monitorojnë.

“Pas takimit që do të mbahet ditën e hënë do të mësohet se çfarë do të ndërmarrim. Kosova nuk e ndalon në mënyrë të qartë importin e peshqve të mëhershëm dhe qiqrave dhe duhet vetëm të dëshmojë se ata po kryejnë monitorim. Në të njëjtën kohë, ndalimi i importit të rasadit të peshqve dhe qiqrave nuk zbatohet vetëm për Kosovën, por edhe për të gjitha vendet e tjera që nuk kanë monitorim, pasi vendi po përgatitet të marrë licencë për eksportimin e peshkut të freskët në tregun Evropian vitin e ardhshëm”, tha Dimkovski. Ai saktëson se nga vendi në Kosovë në vit eksportohen prej 40 dhe 1.000 ton patate, ndërsa eksporti i mjaltit është me vlerë rreth 400.000 euro në vit.