E drejta e votës është e drejtë e shenjtë demokratike dhe që çdo qytetar duhet lirshëm të shpreh vullnetin e tij në referendumin e 30 shtatorit. Kështu ka thënë sot anëtari i Komitetit Ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së, Dimitar Dimovski.

Sipas Dimovskit se a do të votojnë qytetarët apo ajo është e drejtë ekskluzive e tyre. Çdo kërcënim apo blerje në këmbim të votës është krim i rëndë përmes së cilit manipulohet vullneti i qytetarëve.

“Kaluan disa ditë që kur kryeministri Zoran Zaev, hapur u bëri thirrje biznesmenëveqë përmes parave t’i motivojnë të punësuarit gjatë periudhës para referendumit”, deklaroi Dimitar Dimovski.