Gjykata e Lartë në Athinë, ka vendosur që për një javë të lirojë oficerët e pandarë Goran Grujevskin dhe Nikolla Boshkoskin, një gjë e tillë vjen pas amnestimit të Presidentit të shtetit Gjorge Ivanov, i cili u tërhoq pas disa muajve.

Por për ish-oficerin e inteligjencës Aleksandar Dinevski kjo është vetëm një justifikim, pasiqë dyshja e DSK-së ka ofruar informata të ndjeshme për Maqedoninë , që të bëjë tregti me shërbimet sekrete të Greqisë.

“Mendoj se arratisja e tyre nuk ishte e rastësishme, e aq më pak kundër vullnetit të tyre, por është një veprim i organizuar në të cilën ka pasur ndikim një numër i madh i strukturave nga Qeveria e mëparshme e Gruevskit dhe Mijallkovit të cilët kanë interes personal që këta dy persona të jenë të pakapshëm për drejtësinë, thotë Dinevski.

Artikulli paraprakDimitrov dhe Kocias nga Nju Jorku shkojnë në Bruksel
Artikulli tjetërMbi 100 zyrtarë policorë të akuzuar e gjykuar për korrupsion, brenda një viti 64 u larguan nga puna