Me rastin e Dites botërore te ushqimit ,Fakultetii i Teknologjisë Ushqimore dhe të Ushqyerit pranë UT-së do ta shënojë me aktivitete.
Fillimisht, në orën 11:00, në Amfiteatrin e Fakultetit të Kulturës Fizike do të mbahet manifestim lidhur me rëndësinë e Ditës botërore të ushqimit, ndërsa në orën 12:00, studentët dhe stafi akademik i Fakultetit të Teknologjisë Ushqimore dhe të Ushqyerit do të ndajnë pako ushqimore për familjet skamnore.