Mbrëmë, në një ceremoni solemne në Operën e Baletit të Maqedonisë së Veriut, duke shënuar 75 vjetorin e 13 Nëntorit – Ditës së çlirimit të Shkupit, kryetari Shilegov dhe Presidentja e Këshillit Ljubica Janceva tradicionalisht ndanë çmimin. 13 Nëntori i Fituesve. Fituesi i çmimit në fushën e kulturës mori Dr. DITA STAROVA QERIMI, Drejtore e Galerisë Kombëtare të Maqedonisë (nga 2015 e tutje) për kontribut të veçantë në kulturën dhe zhvillimin e përgjithshëm dhe afirmimin e qytetit të Shkupit. Çmimi u paraqit nga Bordi i vendimeve të Qytetit të Shkupit më 13 nëntor, pas një votimi të fshehtë, dhe zyrtarisht shpalli fituesit e vendimit të Qytetit të Shkupit, 13 Nëntor 2019, transmeton bashke.tv.

Votimi i fshehtë u krye nga Komiteti i emëruar nga Bordi, në të cilin ishin: Presidenti Vangelina Mojanoska dhe anëtarët: Loreta Georgievska-Jakovleva, Gazafer Bajrami, Sevdail Demiri, Halil Zendeli, Branko Cvetkoski, Violeta Todorovski, Violeta Todamovski, Violeta Todamovski Stojanova. Dita Starova Qerimi ka qenë ushtruese e detyrës së Drejtorit të Galerisë Kombëtare të Maqedonisë që nga viti 2015 dhe në një periudhë relativisht të shkurtër kohore do të arrijë të drejtojë energjinë e përgjithshme pozitive të kolektivit drejt prezantimit të autorëve themelorë dhe veprave që kanë shënuar artin e shkëlqyer në maqedoni, si dhe autorë të huaj.

Starova Qerimi si Drejtore e NGM është gjithashtu e përfshirë në realizimin e disa prej projekteve të rëndësishme të restaurimit të Sallës Memoriale të Lazar Licenoski dhe ekspozitat “Daut Pashin Amam” dhe “Cifte Amam” të cilat përfaqësojnë monumente kulturore dhe trashëgimi të mbrojtura kulturore.