Me popullatën e saj me numër të madh imigrantësh, Zvicra ka qenë gjithmonë vend i një kërkimi të dyfishtë: së pari, si po zhvillohet ADN-ja e shtetit me që ai e ri-definon veten vazhdimisht?

Së dyti, si e artikulojnë kërkimin e tyre të identitetit këta të huaj në mes të pasigurisë dhe nevojës së vazhdueshme për të definuar “veten” në terma të prekshëm? “Zvicra” thekson kompleksitetin e identiteteve të humbura dhe të ri-zbuluara në Zvicër, një shtet që është i destinuar t’i adaptohet arritjeve të popullatës çdo herë e në rritje.

Filmi e trajton pyetjen përmes 7 personazheve shqiptare komuniteti i të cilëve është njëri nga më të rëndësishmit në vend.

"Zvicra" – trailer

Here is the trailer of our documentary “Zvicra” that will be screened in Nyon at Theatre de Marens on Friday September 28, 8 pm.The film is written and directed by Benoît Goncerut and Fisnik Maxhuni in co-production with Cause & RADIO TELEVISION SUISSE (RTS).Editing and cinematography by Jules GuarneriMusic by Goris BétazDesign by Antoine BrackThe film will also be broadcasted on TV (RTS) in Winter 2018/2019.www.visceralfilms.ch

Publiée par Visceral Films sur Vendredi 27 juillet 2018