Prokuroria Publike e Shkupit – Shkup deri te Gjykata Themelore Penale – Shkup dorëzoi aktakuzë kundër Emill Jakimovskit, is hi punësuar në Regjistrin Qendror për kërcënime dhe dhunë familjare ndaj bashkëshortes së tij të mëparshme dhe babait të saj.

Siç kumton Prokuroria Publike, nga rezultatet e ekepsertizës së realizuar me urdhër të prokurorit public gjatë procdurës hetuese ka dale se i akuzuari i ka kryer veprat në gjendje të llogaritjes së zvogëluar që ta kuptojë rëndësinë e veprës dhe të menaxhojë me procedurat e tij.

Prokurori public kompetente deri te Gjykata Themelore Penale – Shkup ka dorëzuar propozim të posaçëm për vazhdim të masës së paraburgimit paraprakisht të caktuar për të akuzuarin, duke vlerësuar se ekziston rrezik real që ai të jepet në arrati që të evitohet përgjegjësi penale.