QENDRA PER VIRUSOLOGJI NE BON, e cila funksionoon ne Kuader te Klinikave te ish Kryeqytetit Gjerman…!- ne baze te hulumtimeve te fundit qe ka bere per Covid 19 -ne opinion ka dale me keto konkluza shume te rendesishme:

1.Covid 19 nuk mundet te mbijetoje-qendroje pezull ne ajer…!- pra nuk mundet te merret nga njerzit e shendoshe prej ajrit gjate frymemarrjes…!

2.Covid 19 nuk mundet te mbijetoje-qendroje ne peme-perime-pra nuk mund te infektohemi duke i ngrene ato…!, (kuptohet gjithmone para ngrenies pemet dhe perimet duhet lare me uje te paster mire) dhe

3.Rruga Kryesore e perhapjes se Covid 19 jane pikat-sterpikat qe i hedh personi i cili ka qene infektuar me pare me Covid 19 gjate kollitjes dhe teshtimes…!, pra rreziku me i madh per infeksion me Covid 19 eshte kur neve kemi kontakt te afert ( 1- 2 m) direkt me pacient te Infektuar me Covid 19…!!!

4.Ne plastike dhe metal…!- ne materie – ne vende te thata -Covid 19 nuk mundet te mbijetoje me shume se 3 ore…!,
ndersa ne vende me uje mbijetesa e tij eshte me e gjate…!-pra kujdes nga sende qe jane te lagura-qe jane ne kontakt me ujin…!

Keto fakte nga ky studim na deshmojne qarte qe mbajtja e distances se duhur mes njeri tjetrit dhe ikja e kontaktit me persona te panjohur-te dyshimt per burim knfeksioni ne Covid 19 …!, ne fakt eshte preventiva me e mire qe ne ti shpetojme infeksionit me Covid 19…!!!

Dy-tre javet ne vijim jane kritike per rrjedhen e metutjeshme te kesaj situate shume te rende dhe te komplikuar…!- prandaj Ju lutemi per durim, kujdes dhe pergjegjesi maksimale…!

Permbajuni me perpikmeri masave kunder perhapjes se infeksionit me Covid 19….!

Behet fjale per shendetin dhe jeten e femijeve dhe prinderve tane…!, por edhe tonen ne pergjithesi njekohesisht…!

Dhashte Zoti ky stres…!, kjo sprove…!, kjo sfide-kjo enderr e trishte e quajtur Covid 19 -te perfundoje nje dite e me pare…!

Mvaret nga ne te gjithe…!!!

Me rrespekt Dr.Spec.Bujar Selmani