Pas një numri të madh të punësimeve dhe avansimeve të kuadrove shqiptarë në Drejtorinë doganore, tanimë ky institucion ku zv.drejtor është Irfan Buçi, kuadër i Bashkimit Demokratik për Integrim, bëhet shembull pozitiv edhe për zbatimin e gjuhës shqipe nëpër institucione.