Një tridhjetenjë vjeçar A.S. nga fshati Buçin nga Krusheva, dje ka ka lajmëruar se duke lëvruar tokën ka gjetur një granatë.

Pas kësaj nga ana e policës është vërtetuar se bëhet fjalë për një granatë të pa shpërthyer 75 mm që ka ngelur nga Lufta e Parë Botërore.

Në vendin e ngjarjes kanë ekspertët nga MPB, të cilët në mënyrë të sigurt kanë hequr granatën dhe e kanë dërguar për proceduar të mëtejshme.