Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Sadulla Duraku informacionet se ai do të jetë në krye të ministrisë së re për Sistem Politik dhe Marrëdhënie midis Komuniteteve i vlerësoi si spekulime mediatike.

Duraku duke iu përgjigjur përgjigjur gazetarëve theksoi se informacionet se ai do të jetë në krye të ministrisë së re janë spekulime. Duraku gjithashtu tha se ende nuk ka ndonjë vendim se kush do të udhëheq me ministrinë e re.