Policia e Bosnje-Hercegovinës ka thënë se dy trena të mallrave janë përplasur jug të këtij shteti duke lënë të vdekur dy persona teksa personi i tretë është i plagosur rëndë.

Përplasja ka ndodhur pak para mesnatës më 22 gusht në një stacion treni në Jabllanicë, rreth 40 kilometra në veri të Mostarit.

Mediat boshnjake kanë thënë se personi i katërt u ka ikur plagëve duke kërcyer nga njëri prej trenave pak momente para përplasjes.

Për shkak të daljes së trenave nga binarët, autoritetet kanë thënë se shërbimet e trenave në mes të Sarajevës dhe Mostarit do të mbyllen derisa të kompletohen hetimet për arsyen e incidentit.