Mbi një shtyllë në rrugë, lexova një njoftim:
“Kam humbur €20, prandaj kush i gjen, lutet te m’i ktheje se nuk kam buke per te ngrene.
Rruga S.T., Pallati 34, Apartamenti 12.

– Vendosa te shtirem sikur i kam gjetur une dhe vajta ne adresen e shenuar. Deren e hapi nje zonje e moshuar dhe e semure. I thashe se kisha gjetur shumen qe i kishte humbur dhe i zgjata doren me €20. Asaj i rrodhen lotet dhe tha:
– “Ti je personi i dymbëdhjetë qe e ben kete.”

Pasi ja lashe shumen ne dore, u nisa per tek ashensori. Ajo me thirri dhe me tha: – “Te lutem grise ate njoftim ne shtylle. Une nuk e di as kush e ka shkruar. Solidariteti juaj me ka mbushur plot shprese dhe me ka bere ta shoh jeten me optimizem.”
Jepni shpres njerezve