Vdekja e legjendës argjentinase, Diego Mardonas ka pushtuar botën, ku u piktuaruan shumë murale për të.

Diego nuk ia doli t’i bëjë ballë një arresti kardiak, që e detyroi t’i mbyllë sytë dhe të lë prapa vetit një krijimtari të madhe në futboll.

Përkundër luftërave të vazhdueshme dhe objekteve të shkatërruara, edhe Siria e gjen një vend për të ndërtuar një mural në ndërtim të Mardonës.

Një artist i njohur sirian, Aziz Asmar, ka bërë një mural në një shtëpi të shkatërruar në Siri, menjëherë pas marrjes së lajmit për vdekjen e Maradonës.