Koronavirusi mund të mbijetojë në sipërfaqe të ndieshme siç janë ekranet e telefonit deri në një javë, dhe mundësitë për infeksione janë të mëdha- paralajmërojnë shkencëtarët.

Virusi i guximshëm përhapet përmes pikave të lëshuara në kollë dhe teshtima dhe mbetja mund të mbetet e fuqishme për shtatë ditë në sipërfaqe të tilla si doreza dhe aparate.

Ekspertët paralajmërojnë se telefonat mund të jenë duke vepruar si një ‘pjatë’ që kultivon mikrobin vrasës dhe thonë se duhet pastruar së paku dy herë në ditë me alkool për dezinfektim.

Ekspertët thonë se burimi më i mundshëm i infeksionit është nga njeriu te njeriu.