150 dokumenta mes Shqipërisë dhe Kosovës, që prej vitit 1912 janë ekspozuar per 13 vjetorin e Pavaresisë së Kosovës shtet, raporton Vizion Plus.

Rezoluta mbi ngjarjet dhe situatën në ish- Jugosllavinë, dokumente që tregojnë përpjeket dhe procesin e ngritjes se shkollave te para shqipe, ndikimi dhe kontributi i intelektualve për ceshtjet shqipatre, vijë si dëshmi për të treguar rrugën e përbashkët të formimit të identitetit Kombetar.

BEDRI ZYBERAJ

DREJTORIA E ARKIVIT KOSOVE

Duke filluar prej thirrjes së parë që kanë bërë kryengritësit e Kosovës, kanë paralajmeruar të gjithë Kuvendin që do të mbahet në Vlorë që është e korrikut e vitit 1912 dhe arrijmë deri te rezolutat e kuvendit popullor të Shqipërisë që janë bërë kur ka filluar procesi i shkatërrimit të ish federatës Jugosllave.

 

Kjo ekspozitë me dokumenta ku dalin në pah lëvizjet e dy vendeve organizohet për here të parë nga Arkivi i Shtetit, ne bashkepunim me atë të Kosovës.

ELSA SAKA

DREJTORE E EVIDENCES DHE KOMUNIKIMIT

Veprimtaria e perosnaliteteve më të rëndësishëm që kanë dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm për pavarsinë e Shqipërisë, duke filluar tek vitet 70 për kontributin që shumë nga profesorat tanë kanë dhënë në Univeristetin e Prishtinës dhe ë gjithe veprimtarinë që kanë shfaqur personalitet për të cuar dije dhe kulturë përgjatë luftës së dytë Botërore.

 

Ekspozita me dokumente që rrëfen mbi një shekull histori do të qëndroje e hapur për publikun deri më datën 19 në Kalanë e Tiranës.