Prokuroria Themelore Publike (PTHP) ka ngritur akuzë kundër Sheqerim Ametit i njohur si ElCheka për publikim e materialeve të përgjuara. Organi i akuzës pretendon se El Cheka i ka siguruar “bombat” në mënyrë të paligjshme dhe për këtë arsye ai do të gjykohet në mungesë. Së shpejti pritet të fillojë edhe procesi gjyqësorë.