Një grant prej 700.000 eurosh nga qeveria e Koresë së jugut do të mbështesë krijimin e kapaciteteve të Administratës doganore të vendit tonë veçanërisht në fushën e dërgesave të shpejta, zbulimin e flukseve financiare të paligjshme dhe analizën e rreziqeve në tregëtinë elektronike, kështu deklaron zëvendësministrja e financave Shiret Elezi pas diskutimeve që janë bërë me delegacionin e administratës doganore koreano-jugore.

Mbështetja në fushën e tregëtisë elektronike ka një rëndësi të veçantë, e cila vazhdimisht rritet dhe zhvillohet në të gjithë botën, veçanërisht tani në kushtet e reja të krijuara nga kriza e shkaktuar nga Covid 19. Një qasje e tillë ndikon drejtpërdrejt në rritjen e ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme, në krahasim me qasjen më të gjerë në tregjet e huaja duke zvogëluar pengesat e hyrjes dhe duke zvogëluar kostot operative.

Shkëmbimi i përvojave të Administratës doganore të Koresë së jugut në këtë fushë do të kontribuojë në vendosjen e një ekuilibri midis dorëzimit të lehtësuar dhe të përshpejtuar të dërgesave, por në të njëjtën kohë të rritur të ardhurat buxhetore nga ky lloj tregtie, thekson kështu zëvendësministrja Elezi.

Krijimi i doganave digjitale është një nga prioritetet strategjike të Administratës doganore. Një vit më parë, u vendos në veprim Sistemi i ri për përpunimin e deklaratave doganore dhe dokumenteve të akcizës, i cili zëvendësoi sistemin e vjetër – ASICUDA, i cili ndryshoi rrënjësisht mënyrën e funksionimit doganor.

Ky program është një mjet kryesor për zhvillimin e doganave digjitale dhe mjedisit jo higjenik dhe mundëson përmirësim të konsiderueshëm në ofrimin e shërbimeve për pjesëmarrësit në procedurat doganore.

Dogana e Koresë së jugut njihet gjerësisht për përparimet e saj teknologjike dhe shpërblimet e shumta në fushën e arritjeve elektronike.

Elezi: Grant prej 700 mijë euro nga Koreja e Jugut për digjitalizimin modern të Drejtorisë së doganës!Një grant prej…

Publiée par Shiret Elezi – Faqja Zyrtare sur Mercredi 3 juin 2020