Përmes shtatë masave për mbështetje të drejtpërdrejtë të ekonomisë nga Pakoja e tretë #Masatekonomike, likuiditeti i kompanive do të rritet, por edhe për zhvillimin dhe rritjen e konkurrencës së kompanive në periudhën pas Covid 19.

Masat mbështesin investimet, hyrjen më të lehtë në kapital, gjetjen e tregjeve të reja, orientimin ndaj eksporteve, digjitalizimin, modernizimin, produktet e reja, si dhe përfshirjen e kategorive të targetuara siç janë gratë sipërmarrëse dhe të rinjtë.

📌 31 milion euro kredi pa interes për kompanitë mikro dhe të vogla, me një grant prej 30% për kompanitë që: drejtohen ose themelohen nga gratë, ose punësojnë të rinj, janë të orientuar drejt eksportit ose prezantojnë inovacion dhe digjitalizim në punën e tyre.
📌 Skema e garancisë shtetërore për kreditë tregtare përmes Bankës së Zhvillimit, e cila do të sigurojë qasje më të lehtë në kapital
📌 25 milion euro për sektorin privat për ndërmarrjet për vendosje në tregjet e reja, konkurrencën dhe modernizimin

📌 Modernizimi dhe pushtimi i tregjeve të reja për industrinë e prodhimit të tekstilit, këpucëve dhe mobiljeve
📌 Mbështetje për fillestarët dhe bizneset e vogla dhe të mesme për inovacionin dhe tregjet e reja
📌 mjet rregullimi i shpejtë përmes FITR – 3,3 milion euro
📌 Bashkëfinancim i eventeve dhe konferencave me 50% mbështetje financiare nga shteti dhe deri në një shumë maksimale prej 30.000 denarë.

Dhe shtylla e parë e masave – kartela e pagesës së vendore, kuponat e turizmit, një fundjavë pa TVSH, do të ndihmojnë kompanitë vendore – përmes rritjes së konsumit privat.

Të gjitha këto masa do të kontribuojnë në mbrojtjen e vendeve ekzistuese të punës dhe krijimin e vendeve të punës, duke rritur më tej konkurrencën e kompanive tona në vend, rajonal dhe në nivel global.

Artikulli paraprakNxirret automobili që ra në lumin Vardar 
Artikulli tjetërFutbolli gjerman vazhdon sot me tri ndeshje – vëmendja te derbi i Berlinit