Ashtu edhe siç pritej, bazuar nga anketat paraprake, kandidati i “pavarur” Blerim Reka, me një përkrahje maksimale të opozitës (Aleanca dhe Lëvizja BESA) ka humbur garën presidenciale dhe është eliminuar qysh në rreth të parë. Madje, Reka me mbështetjen e tyre nuk arritur të paktën të kaloj edhe në rrethin e dytë.

Humbja e Rekës gjithashtu paraqet edhe një pasqyrë se dy partitë opozitare shqiptare kanë dështuar përsëri edhe këtë cikël zgjedhor pas zgjedhjeve Parlamentare dhe ato të fundit Lokale. Ndryshe, mbetet të shohim në ditët në vijim se a do të mbajnë përgjegjësi për këtë dështim Sela dhe Kasami, me çka, në rrethana normale që të dy do të duhej të jepnin dorëheqje.