Opinioni vendas dhe ai grek është në pritje të telefonatës historike mes kryeministri, Zoran Zaev, dhe atij grek, Aleksis Cipras, në të cilën pritet të deklarohet dakordimi për pakon e përgatitur nga shefat e diplomacive të dy vendeve përkatëse, me ndërmjetësim të negociatorit Nimic, si dhe të caktohet takimi tet-a-tet për firmosjen e marrëveshjes.

Kryeministri Zaev tha se zgjidhja e kontestit është më afër se kurrë dhe se ai është i gatshëm që të dëshmojë lidership.

“Republika e Maqedonisë kurrë nuk ka qenë më afër gjetjes së një zgjidhjeje të dinjitetshme për kontestin me Republikën e Greqisë, zgjidhje e cila njëkohësisht do të ruajë dhe përforcojë identitetin tonë. Ekziston mundësia për një zgjidhje të tillë për të cilën fjalën e fundit do ta kenë qytetarët e Maqedonisë në referendum. Unë jam i gatshëm që për shtetin tonë sërish të tregoj lidership për të mirën e përbashkët të të gjithë qytetarëve”,- tha kryeministri, Zoran Zaev.