Një person ka humbur jetën, pesë të tjerë u plagosën dhe 600 u evakuan si pasojë e shirave të rrëmbyeshëm në jugperëndim të Francës, sipas autoriteteve.
“Në jugperëndim të Francë, një automobilist 70 vjeç ka humbur jetën pasi ka humbur drejtimin e mjetit dhe është përplasur me një pemë të rrëzuar për shkak të stuhive”, sipas zjarrfikësve.“Pesë të tjerë janë plagosur nga rënia e pemëve mbi automjetete e tyre.Ndërkohë 600 persona janë evakuar me qetësi “si një masë paraprake” në tetë komuna”, njoftuan zjarrfikësit.Autoritetet u kanë kërkuar organizatorëve të manifestimeve sportive të anulojnë ngjarjet e tyre.