EUROACTIV: Edi Rama në krye të skemës për ndarjen e Kosovës!

EURACTIV, rrjeti më prestigjioz që analizon zhvillimet kryesore të politikës evropiane, në një analizë për Ballkanin thotë se kryeministri Edi Rama është në qendër të skemës që është vënë në veprim, për shkëmbin e territoreve mes Kosovës dhe Serbisë. Edhe pse kryeministri i Shqipërisë në pamje të parë duket sikur nuk është përzierë në planin Vuçiç-Thaçi, një nga studiuesit e mirënjohur të rajonit tonë Dushan Reljiç, pjesë e organizatës për Studime Strategjike në Bruksel, e pohon si fakt të kryer përfshirjen e Ramës.

“Shqipëria tashmë është në NATO dhe duhet të respektojë integritetin territorial të shteteve të tjera anëtare. Megjithatë, përpjekja për të krijuar një hapësirë ??të unifikuar politikën ekonomike dhe kulturore shqiptare që përfshin vetë Shqipërinë, Kosovën, pjesë të Serbisë dhe gjithashtu të Republikës së Maqedonisë Veriore, është bërë më e fortë se në të kaluarën e afërt… Kryeministri shqiptar Edi Rama është aktualisht në krye të strategjive të tilla, të cilat duket se po ndjekin rrjedhën në pritje të një marrëveshjeje midis Serbisë dhe Kosovës, ndoshta duke përfshirë një demarkacion të ri të kufijve”, tha për Euroactiv analisti Reljiç.

evn