Shefi i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shkup, Samuel Zhbogar, deklaroi se rastin “Zhvatja”, përpiqet ta shoh nga aspekti pozitiv dhe konsideron se Prokuroria Publike po lufton kundër korrupsionit.

Zhbogar theksoi se në vend dukshëm po vendoset praktika gjyqësore për luftë kundër korrupsionit në nivel të lartë dhe gjithashtu shprehi mbështetje për Prokurorinë Publike, me qëllim që të punojë në raste të këtilla.

Zhbogar tha se Prokuroria Publike Speciale, ishte shumë e dobishme dhe e rëndësishme në punën e vet dhe rastet që i ngriti ishte e koncentruar në ekspertizë të madhe dhe konsideroj se ajo njohuri duhet të shfrytëzohet edhe më tej.