Eurodeputeti bullgar e godet Maqedoninë, keni histori të rreme

Në mëngjes, e kam ftuar shokun Johannes Hahn për drekë në Strazburg. Dua të bisedoj me të në lidhje me situatën në Ballkanin Perëndimor dhe për ta informuar për marrëdhëniet Sofi – Shkup, shkroi eurodeputeti bullgar Andrey Kovaçev.

Ky i fundit së bashku me ministrin e mbrojtjes Krasimir Karakacanovi kanë debatin se Grigor Prlicev është bullgar, ndërsa Samoili është mbret bullgarë.

“Maqedonia duhet të bashkohet me NATOn sa më shpejt që të jetë e mundur! Negociata për anëtarësim në BE duhet të ketë! Por nuk pretendoj unë se Samoili është mbret bullgar, por këtë e thotë artefaktet autentike dhe shumë dokumente tjera. Unë gjithashtu nuk pretendoj Grigor Përliçev është bullgarë, por këtë e dëshmojnë dokumentet autentike. E kuptoj sa e vështirë është të kapërcejmë dekadat e historisë së rreme. Nëse situata është kaq e madhe, ne nuk duam që ju në Maqedoni të njihni diçka vetëm me fjalë, por thjesht pranoni që këto burime historike ekzistojnë. Gjithcka tjetër është e marrë, ” është shprehur Kovacev, njofton agjencia e lajmeve INA.