FaceApp përgjigjet rreth shqetësimeve të privatësisë

FaceApp, aplikacioni që po bënë bujë të madhe ditëve të fundit, tani është përgjigjur rreth çështjeve të privatësisë.
Shqetësimet ishin ngritur që FaceApp, ishte një aplikacion rus, që ngarkon fotot e përdoruesve në cloud – pa u bërë të qartë atyre se përpunimi nuk po ndodh në vend, në pajisjen e tyre.

FaceApp pretendon se vetëm ngarkon fotot që përdoruesit kanë zgjedhur në mënyrë specifike për redaktimin. Testet e sigurisë gjithashtu nuk kanë gjetur dëshmi se aplikacioni ngarkon rrotullimin e të gjithë kamerave të përdoruesit.
“Shumica e imazheve fshihen nga serverët tanë brenda 48 orëve nga data e ngarkimit, ne nuk i shesim ose ndajmë asnjë të dhënë përdoruesish me asnjë palë të tretë,” shton FaceApp.
Kjo është deklarata e plotë e kompanisë:
Ne po marrim shumë pyetje në lidhje me politikën tonë të privatësisë dhe për këtë arsye dëshirojmë të japim disa pika që shpjegojnë bazat:

1.FaceApp kryen shumicën e përpunimit të fotove në cloud. Ne vetëm ngarkojmë një foto të zgjedhur nga një përdorues për përpunim. Ne kurrë nuk transferojmë ndonjë imazh tjetër.
2.Ne mund të ruajmë një foto të ngarkuar. Arsyeja kryesore për këtë është performanca dhe trafiku: duam të sigurohemi që përdoruesi të mos ngarkojë foton në mënyrë të përsëritur për çdo veprim të editimit. Shumica e imazheve fshihen nga serverët tanë brenda 48 orëve nga data e ngarkimit.

3.Ne pranojmë kërkesat nga përdoruesit për heqjen e të gjitha të dhënave nga serverët tanë. Ekipi ynë i mbështetjes aktualisht është i mbingarkuar, por këto kërkesa kanë përparësi. Për përpunimin më të shpejtë, ne rekomandojmë dërgimin e kërkesave nga app celular Mobile FaceApp duke përdorur “Settings-> Support-> Report a bug” me fjalën “privacy” në linjën e subjektit. Ne po punojmë për UI më të mirë për këtë.

4.Të gjitha tiparet e FaceApp janë të disponueshme pa u regjistruar, dhe ju mund të hyni vetëm në ekranin e cilësimeve. Si rezultat, 99% e përdoruesve nuk hyjnë; prandaj, nuk kemi qasje në asnjë të dhënë që mund të identifikojë një person.

5.Ne nuk i shesim ose ndajmë asnjë të dhënë të përdoruesit me asnjë palë të tretë.
6.Edhe pse ekipi kryesor i R & D ndodhet në Rusi, të dhënat e përdoruesve nuk transferohen në Rusi.

Përveç kësaj, dëshirojmë të komentojmë për një nga shqetësimet më të zakonshme: të gjitha fotot nga galeria ngarkohen në serverët tanë pasi një përdorues u mundëson qasje në fotot (për shembull, https://tëitter.com/joshuanozzi/status/ 1150961777548701696). Ne nuk e bëjmë këtë. Ne ngarkojmë vetëm një foto të zgjedhur për përpunim. Ju mund ta kontrolloni këtë.