Të hënën u bë hapi i parë i festivalit FOLK FEST 2019. Kjo mbrëmje gala u pasurua me pjesëmarrjen e ansambleve folklorike të cilët me shumë mjeshtëri i dhanë sharm festivalit tonë. Me shumë kënaqësi i pritëm shtetet si Bullgaria, Ukraina, Turqia, Rumanija të cilët do të jenë mysafirët tanë gjatë këtyre 5 ditëve. Po ashtu falemnderim i veçantë për ansamblet e vendit si Ibe Palikuqi, Emin Duraku, Mirqe Acev si dhe Etnos të cilët na e begatuan programin e sontëm.