Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe në televizionin “Telma” deklaroi se datë për zgjedhje do të ketë vetëm kur Komisioni për Sëmundje Infektive do ta miratojë këtë.

“Asnjëherë deri më tani, asnjë ngjarje, as megjithatë procesi zgjedhor i cili ishte caktuar në fillim të kësaj krize, nuk ishte lëndë i diskutimit, as megjithatë ishte diçka mbi bazë të së cilës ne i kemi bazuar rekomandimet. Gjithçka që iu propozua Ministrisë dhe Qeverisë, të gjitha masat ishin dimensionuar që në vend të parë të jetë shëndeti i qytetarëve. Në këtë kuptim, modeli i njëjtë i punës do të vazhdojë edhe më tej”, theksoi Filipçe.

Theksoi se edhe propozimet e ardhshme do të miratohen mbi bazë të argumenteve profesionale, analizave të numrit të pacientëve, të diagnostikuarve të rinj, të numrit të pacientëve të cilat janë në spital dhe në shërim shtëpiak.

Sipas tij, masat janë të dimensionuara mirë për çfarë tregues është që tani çdo ditë ka gjithnjë e më pak pacientë të diagnostikuar, gjithnjë e pak pacientë të cilët janë duke u trajtuar dhe më shumë të shëruar sesa raste aktive.

“Kjo do të thotë se masat ishin dimensionuar mirë dhe planifikuar mirë, të cilat janë bazuar në argumente mjekësore, në shkencën epidemiologjike. Mbi bazë të kësaj, propozimet do të vazhdojnë të jepen edhe më tej”, porositi Filipçe.