Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, në lidhje me ikjen e kuadrit jashtë vendit, thekson se do të vazhdojë politika e investimit në kapitalin njerëzor dhe paralajmëroi se edhe këtë vit do të ketë rritje të rrogave dhe kompensimeve për kujdestari të punëtorëve shëndetësor.

“Për momentin po bëhen llogari për atë se sa para nga buxheti qendror duhet që të miratohen që të rriten plotësisht rrogat e mjekëve specialistë, me qëllim të plotësimit të premtimit tonë që në vitin e ardhshëm rroga të arrijë në 100.000 denarë. Nuk i harrojmë edhe infermieret dhe personelin e mesëm, që janë pjesë përbërëse në të gjitha institucionet shëndetësore publike, edhe atyre do t’u rriten të ardhurat”, tha Filipçe.