Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka thënë se Adem Demaçi ishte njeri i veçantë dhe burrë i papërsëritshëm.

Sipas tij, vepra e Demaçit jeton përjetësisht.

“Veprimi i Demaçit qëndron si themel i Pavarësisë së Kosovës”, ka thënë Ahmeti, në ceremoninë mortore për Demaçin.

Ahmeti ka thënë se Adem Demaci ishte i madh, i paarritshëm dhe i papërsëritshmen.