Në Shëngjin flakët e kanë marrë seriozisht dhe nuk kanë ndërmend që të ndalen, që prej mbrëmjes së djeshme.

Ndërkohë mësohet se në orët e fundit është dëgjuar edhe një shpërthim. Mirëpo deri më tani nuk ka të dhëna se çfarë ka ndodhur me saktësi.

Sipas raportimeve të fundit zjarri i është afruar varrezave të qytetit. Në terren aktualisht ndodhesh zjarrëfikëse nga qytetet përreth, por edhe nga Tirana, ndërsa nuk mungojnë edhe forcat e ushtrisë.

Flaka e favorizuar edhe nga era e fortë, ka trembur pushuesit të cilët kanë nisur të largohen.