Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Francës për Evropë, ka deklaruar se Franca i përkrah tentimet e Greqisë dhe Maqedonisë nën ndërmjetësimin e Metju Nimic që të gjejnë zgjidhje për çështjen e emrit.

“Në kohë kur bisedimet janë në fazë të avancuar, Franca i përkrah qeveritë e dy vendeve që të vazhdojnë të insistojnë në arritjen e marrëveshjes së shumë pritur. Kjo është në interes në të dy vendet, rajonit dhe Evropës”, thuhet në njoftimin e ambasadës së Francës.

Artikulli paraprakKompanitë të kënaqura me masat për mbështetje të biznesit
Artikulli tjetërProfesor Milaim Fetai dhe bashkëshortja e tij nderohen më titullin “Ambasadorë të Paqes”