A general view of the National Assembly taken during a session of questions to the government in Paris on March 14, 2018. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN

Republika e Francës sot ka ratifikuar protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO.Pas ratifikimit nga Franca, tani e fundit ngelet Spanja, e cila ende nuk ka arritur të formojë Qeverinë pas zgjedhjeve parlamentare. Gjithsesi, edhe pasi ta ratifikojë protokollin Spanja, me shumë mundësi në janar, më pas duhet edhe Parlamenti i Maqedonisë së Veriut ta bëjë të njëjtën dhe kështu Maqedonia do të bëhet anëtarja e 30 e NATO-s