Ish ministri i punëve të brendshme dhe kandidat për president i LSDM-së, Lubomir Ferçkovski në analizën e tij për referendumin ka thënë se kjo ishte një grackë e Gruevskit në të cilën ramë të gjithë.

“Të gjithë ramë në grackën e Gruevskit që çështja e Marrëveshjes me Greqinë të kalohet në referendum. Referendum për çështje të tilla nuk bëhen. Qytetarët nuk duan përgjegjësi të tilla”, ka thënë Fërçkovski.

Ai gjithashtu ka ppohuar se votat e shqiptarëve të ciët nuk dolën të votojnë në referendum sigurisht që nuk janë të VMRO DPMNE-së.

“VMRO DPMNE ose do të pranojë ndryshimet kushtetuese ose do shkojë në zgjedhje si presion që e ndjen nga ata që bojkotuan”, tha Frçkovski.